TRND Cydr Lubelski

19:35

Pogoda dopisuje: słońce świeci wysoko na niebie, temperatura rośnie do niespotykanych o tej porze wartości, warto więc mieć pod ręką coś, co ugasi pragnienie.
Z pomocą przyszedł portal TRND, który dostarczył mi paczuszkę wypełnioną butelkami Cydru Lubelskiego - lekkiego, niskoprocentowego alkoholu z jabłek.


Cydr Lubelski wywodzi się - jak sama nazwa wskazuje - z Lubelszczyzny. To właśnie jabłka pochodzące z tego regionu, dzięki unikalnemu położeniu i zróżnicowanej rzeźbie terenu oraz doskonałym glebom i odpowiedniemu klimatowi posiadają niezwykły smak i aromat, który przenika do produkowanego cydru.
Cydr Lubelski powstaje ze świeżo tłoczonych jabłek, które wraz z aromatycznych miąższem zostają poddane naturalnej fermentacji w niskiej temperaturze, a następnie rozlane do grawerownych butelek.
Od momentu wyciśnięcia soku do rozpoczęcia produkcji mija zaledwie kilka godzin, Cydr Lubelski zachowuje więc najcenniejsze składniki jabłek.
Po zakonczonej fermentacji i leżakowaniu cydr nie jest filtrowany, dzięki czemu do butelek trafia naturalnie mętny i delikatnie musujący.


Cydr Lubelski ma uniwersalny charakter - można go pić zarówno solo, jak i do posiłków. 
Prosto z butelki, z eleganckiej szklanki czy przez słomkę - każdy z tych sposobów pozwoli nam odkryć jego owocowy, świetnie gaszący pragnienie smak.
Ważna informacja dla osób stosujących diety: Cydr Lubelski nie zawiera barwników, aromatów oraz glutenu.



Cydr Lubelski to produkt zawierający 4,5% obj. alkoholu, spożywając go warto więc trzymać się pewnych zasad:
1. pijemy odpowiedzialnie, zachowując umiar,
2. po jego spożyciu nie prowadzimy pojazdów,
3. nie zachęcamy innych do jego nadużywania ;-)

Smacznego! ;-)

You Might Also Like

2 komentarze